Voor de "oenophielen" (kenner of liefhebber van wijnen) uit de vereniging , die hun basiswijnkennis verder willen uitbreiden (wat met het regelmatig bijwonen van de gebruikelijke proefavonden niet altijd realiseerbaar is) , richt de A.O.S.S.L. Vzw aanvullende wijcursussen in.
Deze vervolmakingscursussen gaan dieper in op de materie van de initiatiecursus die zij uitbreidt tot andere wijnproducerende regio's of thema's. Een greep uit het programma van de laatste jaren:
- 1999: Spanje
- 2000: Italië
- 2001: Duitsland
- 2002: Wijn en gastronomie i.s.m. de restaurants "Spaans dak" en "Sire Pynnock"
- 2003: Aanvullingen op de praktische oenologische kennis, het aanscherpen van de wijnwaarneming en het verbeteren van de communicatie (Jim Bruyndonx)
- 2005: Languedoc - Roussillon
- 2008: Italië
- 2010: Kwaliteitsfactoren van de wijn
- 2011: Geuren, aroma's en smaken
- 2012: Spanje
- 2013: Wijn en gerechten
- 2014: Bier proeven
- 2016: Wijnlanden van Oost-Europa
- 2018: Versterkte wijnen
- 2019: Masterclass Wijn & Gerecht
- 2020: Hout en wijn, hout in wijn
- 2022: Champagne en schuimwijnen
- 2024: Rhône (Frankrijk)